Hoe groot onderscheid maken premium vliegvissen vliegen voor uw dag op het water? Er zijn er talloze die “Kwaliteit” of “Premium” vliegvisvliegen publiceren, maar zijn er nog lang niet van. Een uitzonderlijke droge vlieg zal recht omhoog landen, op de juiste en betrouwbare manier scheren en die eigenschappen behouden, zelfs na het krijgen van 5,10 of zelfs 20 vissen. Aan de andere kant zullen slecht vastgebonden vliegen vaak op hun zij of zelfs op hun hoofd terechtkomen.

Een superieure forelvlieg in een vliegwinkel kost ergens tussen de $ 1,50 en $ 3,00, bas en surf vliegt $ 3,00 – $ 5,00 maar er zijn in wezen veel online retailers die vergelijkbare voorbeelden aanbieden voor een groot deel van die kosten. Je betaalt misschien meer voor een eersteklas vlieg in een vliegwinkel, maar onderzoek suggereert dat de vlieg bijna meerdere keren langer meegaat. Je moet jezelf één vraag stellen: heb ik een vlieg van 2 vissen of een vlieg van 20 vissen nodig? Hoe zit het met inspecteren we een deel van de onderscheidingen:

Materialen

Het belangrijkste belangrijke materiaal is het verenkleed. Er zijn de afgelopen jaren ongelooflijke stappen gezet met de passie die wordt benut door de eersteklas business fly-levels. Groepen zijn brood afhankelijk van schaduw, mantellengte en stevigheid van de aar om een ​​ongeëvenaard verenkleed te maken.

Het is een cyclus geweest die begon met Harry Darbee in de jaren ’40 en ’50, die zich vandaag de dag voortzet met de passie die is gecreëerd door onder andere Dr. Tom Whiting van Whiting Farms en Buck Metz van Metz Hackles. Premium vliegenproducenten, bijvoorbeeld Idylwilde Flies, Umpqua Feather Merchants en Rainy-vliegen maken gebruik van premium passie van topkwaliteit

Het tweede materiaal van kritische betekenis is de aard van de strik. Tiemco heeft zichzelf gevestigd als ‘s werelds belangrijkste in premium evaluatie vliegvisstralen met innovativiteit en nauwgezetheid in de praktische plannen van zijn superieure vliegbindstrikken. Van forel tot tarpoen, in zoet of zout water, voor baspoppers of Micro Mayflies, topvliegmakers kiezen Tiemco-strikken boven de serieuze pogingen van de andere mededinger. Ze waren een van de belangrijkste producenten die de focussen kunstmatig aanscherpen en dat is nu standaard in het hele bedrijf. Ze brengen een brede reeks vliegvisstralen over met ongeveer 46 modellen om door te bladeren. Tegen het einde van de snare-opdracht ziet u mogelijk een “SP”, dit staat voor Specialty Point. De SP-snaren hebben een leeg buigpunt met geplaatste randen voor eenvoudiger honen. De snaren hebben bovendien een trage vorm, wat helpt bij eenvoudigere snare-sets. Een intrigerend onderdeel van deze strik is dat de basale afwerking van de punt een groei heeft die lijkt op een doorn zonder een spike te zijn.
Dit kan van enig voordeel zijn bij het vasthouden van snare-sets met de weerhaakloze strikken. Een andere opdracht die u wellicht ziet, is “TC”, dat staat voor Tiemco Cut. Dit is een snit die Tiemco gebruikt op bepaalde natte en siervliegen voor verbeterde infiltratie van snurken. “Het gaat om kwaliteit, of beter gezegd een tekortkoming in die afdeling”, zegt Bruce Olson van Umpqua Feather Merchants. “Het belangrijkste probleem is dat bescheiden import consequent wordt gebonden aan bescheiden strikken, met ongebruikelijke schattingen. Ik ontdek dat een kwaliteitsvlieg moet worden gebonden aan strikken van [merknaam]. Dit blijkt van vitaal belang te zijn voor groot wild, zoals tarpon, waar scherpte en stijfheid van de strikdraad zijn onmisbaar. ”

Het onvermogen van een markdown fly-organisatie om eersteklas materialen te gebruiken, betekent dat het eindresultaat niet de juiste dingen bevat. Zoals Shawn Brillon, de lead fly-inkoper voor Orvis, zegt: “Als je de kans hebt dat je moet vastmaken met afval, is het eindresultaat regelmatig iets soortgelijks … afval.”

Markdown-vliegmakers volgen bovendien snellere routes om kosten en materialen te verminderen. Bruce stelt: “om vliegen te bezorgen die zo bescheiden zijn, moeten deze mensen snellere routes volgen.” De kortingsvliegorganisaties maken gebruik van ondermaatse strikken en materialen, omhullen belangrijke koppelstappen (bijvoorbeeld het plaatsen van een pasta-basis op de strikschacht om de materialen op te zetten), en vertonen niet veel waardebeheersing.

Voorbeelden

Een tweede belangrijke aard van premium vliegvisvliegen is de naleving van standaard voorbeeldplannen. Bruce portretteerde een “Copper John” die hij online kocht omdat hij de epoxy over de shellback en het lood onder de borst miste.

‘Dus je hebt misschien meteen een goede deal gekregen, maar het is allesbehalve een Copper John!’ zegt hij, en hij neemt er nota van dat een bijzonder ondermaatse vertolking van de beroemde vlieg niet op het water zal presteren zoals de schepper het had gepland. Zonder het lood zal het niet effectief zinken, en de afwezigheid van epoxy maakt de vlieg aanzienlijk minder stevig.
Industriële voorzieningen

De meeste vliegcreatie wordt gedaan in onderontwikkelde landen als gevolg van de kosten, maar bovendien omdat ze echt met hun handen werken. Ondanks het feit dat het onderontwikkelde landen zijn, krijgen de vliegniveaus een fatsoenlijk loon en krijgen ze loon van de arbeidersklasse voor hun werk. De duurdere vliegen die worden vervoerd door de superieure vliegwinkels, bijvoorbeeld Blue River Fly Company, zijn vastgebonden in Thailand, de vliegbindhoofdstad van de wereld. Er zijn meer dan twaalf belangrijke vliegbindorganisaties die daar koppelverkoopkantoren hebben. Verschillende ruimtes van de wereld waar veel vliegen worden gemaakt, zijn onder meer China, Sir Lanka en Kenia. Er is enige creatie in Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en de Filippijnen. De vliegcreatie in de Verenigde Staten en Europa, waar het grootste aantal klanten is, is in wezen door thuisniveaus of niveaus die overeenkomen met expliciete vliegenwinkels.