blogadmin Posted on 6:03 pm

3 roodgloeiende aandelen die de markt kunnen blijven verslaan

Deze aandelen hebben de laatste tijd mooie runs gehad, en dat zou slechts een teken kunnen zijn van wat komen gaat. Een populaire uitdrukking onder groei-investeerders is dat “winnaars blijven winnen”. Dat is vaak waar; bedrijven met geweldige producten, managementteams en grote groeimogelijkheden hebben de neiging om gemakkelijker aandeelhouderswaarde te creëren dan bedrijven die in moeilijkheden verkeren.

Je kunt natuurlijk niet zomaar een prijs betalen voor een aandeel dat het goed doet (internetbubbel, iemand?). Je moet nog beoordelen of recente winnaars nog redelijk geprijsd zijn op basis van hun potentieel.

Dubbele filters

Door die dubbele filters aan te brengen, hebben de volgende drie aandelen allemaal die magische combinatie van sterke groei, prijsmomentum en waarderingen die nog steeds logisch zijn. Overweeg om ze op je kooplijst voor 2022 te zetten.

 

Alfabet

De goede oude Google-ouder Alphabet (NASDAQ:GOOG) (NASDAQ:GOOGL) heeft een zeer goed 2021 achter de rug – een stijging van bijna 70% ten opzichte van het jaar. Maar aangezien Alphabet misschien wel het FAANG-aandeel was dat het het meest worstelde tijdens de eerste fasen van de COVID-19-pandemie, toen de advertentie-inkomsten kelderden, haalde het dit jaar slechts zijn soortgenoten in.

Ondanks de sterke recente winstresultaten, zien de aandelen van Alphabet er nog redelijk geprijsd uit. Het management heeft investeerders dit jaar een dienst bewezen door de segmenten van Alphabet op te splitsen in Google Services, Google Cloud en ‘andere weddenschappen’.

 

Advertentie inkomsten

Google Services omvat alle advertentie-inkomsten van Google via Google Zoeken, Google-advertentienetwerken en YouTube, evenals zaken als Pixel-telefoons en de Google Play Store voor Android-apps. Vorig kwartaal schoot dat segment omhoog met 40,6%, en het bedrijfsresultaat van het segment steeg met 65,8% tot $24 miljard.

Uitgaande van een hogere seizoensgevoeligheid in het vierde kwartaal en aanhoudende groei, en als we dat cijfer in de toekomst op jaarbasis berekenen, zou het uitkomen op meer dan $ 100 miljard, met een conservatief netto-inkomen van ongeveer $ 80 miljard na belastingen. Dow jones koers is gestegen. Een winstmultiple van slechts 25 zou Google Services alleen al een marktkapitalisatie van $ 2 biljoen geven – ongeveer gelijk aan de volledige marktkapitalisatie van Alphabet nu.

 

Ondertussen heeft Alphabet een opwindend Google Cloud-segment dat het afgelopen kwartaal met 45% groeide, evenals een handvol “andere weddenschappen” in start-ups zoals Waymo, zijn zelfrijdende auto-divisie, of Verily, zijn life sciences-divisie. Zowel Cloud als “andere weddenschappen” genereren nog steeds operationele verliezen, maar hebben waarschijnlijk een aanzienlijke positieve waarde – vooral Cloud.

Voeg daar nog GV (voorheen Google Ventures), late-stage groei-investeringen via CapitalG en nog eens $ 142 miljard in contanten aan de balans aan toe, en je kunt zien hoe de onderdelen van Alphabet kunnen oplopen tot veel meer dan de aandelenkoers vandaag, zelfs na de stock’s indrukwekkende 2021-run.

 

UitlenenClub

Neobank en leningplatform LendingClub (NYSE:LC) zijn dit jaar met maar liefst 320% gestegen. Maar het aandeel ligt nog steeds ver onder het niveau dat het bereikte nadat het in 2015 op de markt kwam, en het is niet duur in vergelijking met andere vergelijkbare fintechs.

LendingClub heeft slechts een marktkapitalisatie van $ 4,4 miljard, zelfs na de recente run. Maar vergelijkbare bedrijven die vergelijkbare inkomsten genereren, zoals Upstart Holdings (NASDAQ:UPST) of SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI), hebben elk een marktkapitalisatie van ongeveer $ 19 miljard.

Die ongelijkheid lijkt niet gerechtvaardigd in het licht van de bloeiende financiële resultaten van LendingClub. Afgelopen kwartaal heeft LendingClub $ 3,1 miljard aan leningen verstrekt, een stijging van 14% ten opzichte van het voorgaande kwartaal; die $ 246,2 miljoen aan inkomsten en $ 27,2 miljoen aan netto-inkomsten genereerde, beter dan de schattingen van analisten. Vergelijk die cijfers met Upstart, dat 3,13 miljard dollar aan originelen had, een stijging van 18% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, een omzet van $ 228 miljoen en een nettowinst van $ 29,1 miljoen. Ondertussen had SoFi $ 3,4 miljard aan originelen en aangepaste netto-inkomsten van $ 277 miljoen, maar een nettoverlies van $ 30 miljoen.

 

Verschillen tussen bedrijven

Natuurlijk zijn er verschillen tussen deze drie bedrijven, maar niets dat zo’n groot verschil in waardering zou rechtvaardigen. LendingClub heeft misschien zelfs het meer winstgevende model, omdat het nu een banklicentie heeft na de overname van Radius Bank afgelopen februari. Aandelen.nl  voor meer informatie. Dat gaf LendingClub toegang tot goedkopere deposito’s en de flexibiliteit om een ​​groter deel van zijn leningen op zijn eigen balans aan te houden. Het helpt ook om de risico’s van zijn model te verkleinen, aangezien LendingClub niet zoveel derde partijen hoeft te vinden om zijn leningen te financieren in geval van een recessie.

Terwijl LendingClub zijn oorsprong van autoleningen verhoogt – een product dat het al jaren ontwikkelt – en andere producten dan persoonlijke leningen aan zijn platform toevoegt, zoek naar zijn voorraadom het niveau van zijn meer populaire leeftijdsgenoten te bereiken. Het optreden van dit jaar zou nog maar het begin kunnen zijn.

 

Groene Duim Industrieën

Green Thumb Industries (OTC: GTBIF) is een van de grootste Amerikaanse multi-state operators voor cannabis en heeft zojuist een nieuwe reeks kwartaalresultaten gerapporteerd die indruk maakten op analisten. De omzet steeg jaar op jaar met 48,7% en steeg achtereenvolgens met 5,3% tot $ 233,7 miljoen. Terwijl het bedrijf nieuwe winkels blijft toevoegen, stegen de vergelijkbare winkelverkopen jaar op jaar met 14% en achtereenvolgens met 1%. Terwijl Green Thumb inkomsten genereerde van alle 14 van zijn eindmarkten, is het net begonnen in belangrijke grote staten zoals New York, New Jersey en Virginia.

New York is nog steeds alleen voor medische doeleinden, maar heeft in september net cannabis voor volwassenen gelegaliseerd, en zou natuurlijk een enorme markt zijn als dat eenmaal is geïmplementeerd. Het naburige New Jersey heeft in augustus officieel cannabis voor volwassenen gelegaliseerd. Ondertussen is Virginia een aantrekkelijke medische markt met slechts vijf zones over de hele staat, elk gedomineerd door een enkele licentiehouder. Green Thumb kocht zijn weg naar het zuidwesten van Virginia met de overname van Dharma Pharmaceuticals in juli.

 

Cannabismarkt

CEO Ben Kovler is van mening dat de Amerikaanse cannabismarkt binnen tien jaar kan verdrievoudigen, en veel analisten zijn het daarmee eens. Ondertussen zijn de aandelen van Green Thumb sterk gestegen na winst en zijn deze maand maar liefst 50% gestegen, maar de aandelen zijn in feite vlak tot nu toe en ongeveer 30% gedaald ten opzichte van zijn hoogtepunten. Een recente katalysator was een wetsvoorstel voor de decriminalisering van cannabis dat deze maand werd ingediend door Rep. Nancy Mace (R-S.C.), die de hoop voor legaliseringsadvocaten hernieuwde na een frustrerend jaar van nietsdoen.

Als cannabis wordt gedecriminaliseerd, krijgen bedrijven als Green Thumb een enorme belastingvermindering en lagere financieringskosten, en kunnen grotere instellingen de aandelen kopen. Dat zou grote dingen kunnen betekenen voor Green Thumb en zijn collega’s, zelfs na de recente run.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.